Zoek & boek

Duiken Maspalomas

  • Prachtige natuur
  • Dunas de Maspalomas
  • Perfecte strandvakantie
  • Veel activiteiten & excursies beschikbaar

Wat zijn de mogelijkheden om te duiken in Maspalomas?

Maspalomas en in het algemeen Gran Canaria staan bekend om hun ideale klimaat het hele jaar door. Dat maakt het eiland in principe geschikt om te kunnen duiken. Alhoewel duiken net als snorkelen uiteraard wel mogelijk is rond de oudste badplaats van Gran Canaria, is er aan deze kant maar beperkt zeeleven te spotten. Aan de zuidkust verblijf je dan ook vooral voor de mooie stranden. Gelukkig betekent dat niet dat het duiken op Gran Canaria tijdens een verblijf in Maspalomas niet mogelijk is.

Duiken in Maspalomas

Ontdek de onderwaterwereld

Boek deze tour en geniet een halve dag lang van het onderwaterleven in de wateren bij Maspalomsas. Samen met een duikinstructeur ga je de onderwaterwereld verkennen en je vergapen aan al het moois!

Duiktour Maspalomas
Maspalomas duiken

Duiken doe je het beste aan de noord- en oostkust

Wil je kunnen duiken terwijl je in Maspalomas verblijft, dan zul je jezelf moeten verplaatsen. Gelukkig hoef je het niet ver weg te zoeken en is het wegnetwerk van het eiland prima te noemen. Zet koers naar het noorden en het oosten van Gran Canaria om daar plekken te vinden waar je wél verrast zult worden door het maritieme leven. Dat kan betekenen dat je op eigen gelegenheid naar de duikplekken afreist, maar in het geval van een duikexcursie of -les is het vervoer vaak inbegrepen.

De vulkanische riffen van El Cabrón

Dé duikspot van Gran Canaria is het zeereservaat bij El Cabrón. Je vindt deze aan de oostkust van het eiland, bij het plaatsje Arinaga. Zowel locals als bezoekers van het eiland komen hier graag om te duiken. El Cabrón is één van de drie zeereservaten in de hele Canarische archipel. Je hebt hier meteen een pareltje te pakken, want zelfs door de Europese Unie is dit reservaat als plek van bijzonder wetenschappelijk belang aangemerkt. Duiken bij Maspalomas doe je hier bij een vulkanisch rif. De grotten en andere habitats zorgen ervoor dat een groot aantal maritieme soorten El Cabrón zijn thuis noemt.

El Cabrón
Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Maspalomas

Duiken bij Maspalomas en je PADI-certificaat behalen

Je maakt het duiken op Gran Canaria nog interessanter door de in Maspalomas gelegen duikschool Calypso Dive Center te bezoeken. Hier ben je aan het juiste adres om je PADI-certificaat te behalen. De school bevindt zich in de omgeving van Maspalomas en Playa del Ingles, maar verzorgt zijn lessen wederom in zeereservaat El Cabrón.

Meer weten over Maspalomas?

Isabella helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfectie vakantie naar Maspalomas? Meer weten over de prachtige zandduinen? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten je kunt ondernemen in Maspalomas?

Isabella Maspalomas expert
  • Prachtige natuur
  • Dunas de Maspalomas
  • Perfecte strandvakantie
  • Veel activiteiten & excursies beschikbaar

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Maspalomas voor je…