Auto huren in Maspalomas

Reisorganisaties
corendon maspalomas tui maspalomas vakantiediscounter maspalomas sunweb maspalomas prijsvrij maspalomas vakanties.nl maspalomas

Alles wat je wilt weten over autoverhuur op Maspalomas

Heb jij een vakantie geboekt naar het prachtige Maspalomas? Dan kun je aftellen naar een zonder twijfel fantastische vakantie. Gran Canaria is een eiland dat je goed per auto kunt verkennen. Bij verschillende partijen, zoals EasyTerra en Sunny Cars, kun je prijzen van internationale verhuurders zoals Sixt, Europcar en Hertz vergelijken en uiteindelijk voordelig boeken. Denk je na over autoverhuur op Maspalomas, bedenk dan ook wat voor type auto je nodig hebt. Kun je het af met een compacte auto, heb je een robuuste SUV nodig of laat je met een cabrio je haren in de wind wapperen?

Factoren om rekening mee te houden

Wil je een auto gaan huren in Maspalomas, bedenk van tevoren dan goed waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Ben je van plan met je gezin het nabijgelegen winkelcentrum of Aqualand Maspalomas te gaan bezoeken? Dan kun je een compacte auto huren in Maspalomas. Maar ben je voornemens ook de natuur van Gran Canaria te gaan verkennen, dan heb je meer aan een robuuste SUV. Airconditioning is vanwege het klimaat op deze archipel altijd aan te bevelen. Voor autoverhuur op Maspalomas kun je bij zowel internationale als lokale verhuurbedrijven terecht. Vergelijk hun voorwaarden onderling.

Boek je huurauto via deze populaire vergelijkers


Wat heb je nodig om een auto te huren in Maspalomas?

Wil je een auto gaan huren in Maspalomas, dan moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Voor sommige autocategorieën kan een afwijkende leeftijdseis van toepassing zijn. Bij sommige verhuurbedrijven kun je deze grens middels het betalen van een toeslag verlagen. Ook moet je als bestuurder minimaal een jaar in het bezit zijn van een E.U. rijbewijs. Verder heb je voor autoverhuur in Maspalomas een paspoort of identiteitskaart nodig, net als een creditcard. Huren kan zowel ter plaatse als vooraf online. Met dit laatste ben je vrijwel altijd goedkoper uit.

Boek direct je huurauto via onderstaande widget van EasyTerra:

Een verzekering afsluiten bij de autoverhuur in Maspalomas

Wil je een auto gaan huren in Maspalomas, dan heb je natuurlijk ook een verzekering nodig. Vrijwel altijd is een standaard WA-verzekering bij de autoverhuur in Maspalomas inbegrepen. Dit is in de meeste landen overigens ook wettelijk verplicht. Wil je tijdens je vakantie in deze Canarische badplaats echter niet voor onverwachte verrassingen komen te staan, dan is een uitbreiding van je verzekering een goed plan. Zo kun je met een Collision Damage Waver (CDW) aansprakelijkheid voor schade voor een groot deel afdekken. Check ook hoe het is geregeld met eventuele diefstal.

Hoe is het autorijden in Maspalomas?

De verkeersregels die op Gran Canaria gelden, zijn hetzelfde als in heel Spanje. Daarom tellen ook de Canarische eilanden veel flitspalen. Er worden hoge boetes uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, dus houd je snelheid altijd goed in de gaten wanneer je besluit een auto te huren in Maspalomas. Ook het gebruiken van je navigatiesysteem of mobiele telefoon tijdens het rijden is ten strengste verboden. De wegen in en rond Maspalomas en de rest van het eiland zijn comfortabel en goed onderhouden. Wel kan het rijden in bergachtige gebieden een uitdaging zijn.

Handige tips & blog

Dit zijn de mooiste stranden nabij Maspalomas

Wanneer je op vakantie gaat naar Maspalomas kun je niet anders dan een aantal dagen relaxen op een van de vele adembenemende stranden die er in de buurt te ...

Fietsen huren in Maspalomas

Ben je op vakantie in Maspalomas en wil je graag zijn prachtige omgeving gaan verkennen, dan kan dat op meerdere manieren. Ten eerste kun je een auto huren ...