Zoek & boek
De hoogtepunten van de badplaats

Bezienswaardigheden in Maspalomas

  • Prachtige natuur
  • Dunas de Maspalomas
  • Perfecte strandvakantie
  • Veel activiteiten & excursies beschikbaar
De top 5 hoogtepunten uitgelicht

Wat zijn in Maspalomas de top bezienswaardigheden?

Vertrek je voor een zonovergoten vakantie naar het Canarische Maspalomas, dan zul je op de goudgele zandstranden, veelal grenzend aan in de wind wuivende palmbomen, heerlijk tot ontspanning komen. Maar dat is niet het enig wat toeristen naar Gran Canaria trekt. Er zijn in Maspalomas ook bezienswaardigheden genoeg. Het eiland is de trotse eigenaar van een van de bijzonderste natuurreservaten van heel Spanje. Ook een vleugje cultuur zal niet ontbreken. Om in Maspalomas bezienswaardigheden te bekijken, is een huurauto niet nodig. Alles is te voet of per openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

Maspalomas top 10 bezienswaardigheden
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Maspalomas!

Playa de Amadores
Mooiste stukje kust

1. Playa de Amadores

Alhoewel er in Maspalomas meer te zien is dan strand, mag dit stukje kust echt niet aan je must-see lijstje ontbreken. Dit 800 meter lange kunststrand met zijn bijzondere boogvorm is vooral ideaal voor families met jonge kinderen. De zee is erg rustig en bovendien is Playa de Amadores al vijftien jaar in het bezit van de Blauwe Vlag. Het strand is een echt waterparadijs. Je kunt er strandstoelen en parasols huren. Ook zijn er douches aanwezig. Vanuit het centrum van Maspalomas is buslijn 1 de goedkoopste manier van reizen. De rit duurt ongeveer een half uur.

De beroemdste plek

2. Duinen van Maspalomas

Van alles wat je in Maspalomas aan bezienswaardigheden kunt zien, zijn Las Dunas de Maspalomas de bekendste. De duinen zouden in 1755 na een aardbeving en een daarop volgende tsunami zijn ontstaan. Door de altijd aanwezige noordoostenwind werden de duinen in de loop der jaren steeds hoger. Dit soort duingebied komt alleen op Gran Canaria voor. Wanneer je dit tot beschermd natuurreservaat uitgeroepen gebied bezoekt, waan je je in de Sahara. Het is mogelijk om dit gebied te voet, te paard en per kameel te ontdekken. Kamelentours zijn er in overvloed.

Duinen van Maspalomas
Faro de Maspalomas
Bijna 60 meter hoge vuurtoren

3. Faro de Maspalomas

Om in Maspalomas de bezienswaardigheden te bezoeken, hoef je nauwelijks moeite te doen. Dat bewijst de vuurtoren van deze badplaats maar weer eens. De Faro de Maspalomas staat aan het begin van de wandelboulevard. El Faro, zoals hij ook wel wordt genoemd, is bijna zestig meter hoog en werd in 1890 in gebruik genomen. Jarenlang was hij hét oriëntatiepunt voor schepen die tussen Europa, Afrika en Amerika voeren. Hij is nog steeds in gebruik. Dagelijks tussen 10.30 en 17.00 kun je naar de tweede verdieping klimmen voor een uitzicht over Maspalomas en zijn duingebied.

Historisch gebied

4. San Bartolomé de Tirajana

Zoek je in Maspalomas naar bezienswaardigheden die jou op een vleugje cultuur trakteren? Bezoek dan het historische San Bartolomé de Tirajana, een dorpje in de directe nabijheid van de badplaats. Dit gebied staat bekend om zijn amandel- en diverse fruitbomen. De kern van het stadje wordt ‘Tunte’ genoemd, verwijzend naar een inheemse nederzetting. Na de Spaanse verovering vestigden zich hier Spaanse families. In San Bartolomé geniet je van zowel het strand als bergen. Eén van de belangrijkste plekken van het dorp is de San Bartolomé kerk. Deze kerk in Mudéjar-stijl is gratis te bezoeken.

San Bartolomé de Tirajana
Presa de Ayagaures Maspalomas
Prachtig meer

5. Presa de Ayagaures

De Presa de Ayagaures is een indrukwekkende meer gelegen in de vallei van Ayagaures op Gran Canaria, Spanje. Het bijbehorende bouwwerk speelt een cruciale rol in de wateropslag voor het eiland en is tevens een populaire bestemming voor natuurliefhebbers vanwege het omliggende landschap en de prachtige uitzichten. Vanuit Maspalomas is het ook mogelijk om een prachtige fietstocht naar dit indrukwekkende meer te maken.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Maspalomas?

Isabella helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfectie vakantie naar Maspalomas? Meer weten over de prachtige zandduinen? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten je kunt ondernemen in Maspalomas?

Isabella Maspalomas expert
  • Prachtige natuur
  • Dunas de Maspalomas
  • Perfecte strandvakantie
  • Veel activiteiten & excursies beschikbaar

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Maspalomas voor je…