Weer in Maspalomas

Reisorganisaties
corendon maspalomas tui maspalomas vakantiediscounter maspalomas sunweb maspalomas prijsvrij maspalomas vakanties.nl maspalomas

Het weer in Maspalomas staat altijd garant voor een geslaagde vakantie

Ga je op vakantie, dan wil je zeker zijn van aangename weerscondities. Met het weer van Maspalomas zit je het hele jaar door wel goed. Dankzij zijn ligging heeft Gran Canaria, net als de rest van de Canarische archipel, een stabiel warm klimaat. Hierdoor kun je het weer in Maspalomas op de lange termijn voorafgaand aan je vakantie goed inschatten. Ondanks deze vaak adequate weersvoorspelling is het altijd verstandig om de weersverwachting van Maspalomas ook eenmaal op locatie in de gaten te houden. Zo ben je overal op voorbereid.

Het klimaat van Maspalomas

Dankzij het stabiele klimaat is het weer in Maspalomas op lange termijn niet moeilijk in te schatten. In Gran Canaria heerst een woestijnklimaat. Mei, juni en juli zijn de droogste maanden. Er valt dan nog minder regen dan in de rest van het jaar. De meeste regen valt in oktober. De maanden juni, juli en augustus hebben de langste dagen. Je kunt dan rekenen op tien uur zon per dag. In de overige maanden is dat negen uur. Er staat standaard een windkracht 4 op Gran Canaria. De Canarische archipel ligt niet in een orkaangebied.

Het weer van Maspalomas: het verschil tussen de zomer en de winter

Het weer van Maspalomas is het hele jaar door stabiel. Qua temperatuur bestaan er tussen de seizoenen geen grote verschillen. De laagste temperatuur in de winter ligt rond de 19 graden, terwijl de weersverwachting voor Maspalomas in de zomer een temperatuur tussen de 26 en 32 graden aangeeft. In de zomer komt er soms hete woestijnlucht vanuit de Sahara naar de Canarische eilanden. De temperatuur kan dan oplopen tot 40 graden. In de winter is de zeewatertemperatuur 19 graden, in de zomer loopt dat op tot 25 graden.

De beste tijd voor een vakantie naar Maspalomas

Maspalomas is het hele jaar door een geliefde bestemming. Het weer van Maspalomas is in de maanden april tot en met december op zijn best. De temperatuur is dan meer dan aangenaam en op neerslag hoef je zo goed als niet te rekenen. Mocht het regenen op Gran Canaria, dan is dit meestal aan de noordzijde van het eiland. De zuidelijke kant, waar Maspalomas ook ligt, is droger. Het weer in Maspalomas is uiteraard in de zomermaanden optimaal voor een zon-, zee- en strandvakantie. De zeewatertemperatuur ligt in september het hoogst.

Het weerbericht voor Maspalomas

De klimaatinformatie geeft je een goede indicatie voor het weer in Maspalomas op lange termijn. Op basis hiervan plan je je vakantie ook. Check ook altijd de meteorologische websites. Niet alleen tijdens je verblijf, maar ook voorafgaand aan je vertrek is het verstandig om de weersverwachting voor Maspalomas regelmatig te bekijken. Of je nu in januari, februari, mei, augustus of november vertrekt. Het weer in Maspalomas is dan wel stabiel, maar de 14-daagse weersverwachting is nog betrouwbaarder. Neem in de winter en het vroege voorjaar overigens altijd een trui of vest voor ’s avonds mee.

Handige tips & blog

Dit zijn de mooiste stranden nabij Maspalomas

Wanneer je op vakantie gaat naar Maspalomas kun je niet anders dan een aantal dagen relaxen op een van de vele adembenemende stranden die er in de buurt te ...

Fietsen huren in Maspalomas

Ben je op vakantie in Maspalomas en wil je graag zijn prachtige omgeving gaan verkennen, dan kan dat op meerdere manieren. Ten eerste kun je een auto huren ...